Grillad flankstek med torr marinad(rub) och smaksatt smör. För att flankstek inte ska bli segt är det viktigt att skära den tvärs över de tydliga köttfibrerna, och inte längs med.
Börja med ruben till flanksteken. Mortla samman fänkålsfröna med rivet citronskal, riven vitlök och
olja. Krydda med rikligt med salt och nymalen svartpeppar. Massera in flanksteken med ruben och
ställ åt sidan under tiden du gör smöret.
Hacka löken fint och fräs lök och dragon i lite av smöret tills löken är mjuk. Låt svalna något och
rör sedan samman med resten av smöret, vitvinsvinäger och finhackad persilja till ett jämnt smör.
Krydda med salt och ställ in smöret i kylen.
Skär fänkålen i tunna skivor och pensla dem med olivolja. Krydda med salt och peppar och grilla tills de fått fin färg på båda sidor. Börja på direkt värme och lägg sedan över fänkålen på indirekt värme.
Grilla flanksteken i ca 6-8 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på ca 56-58 grader. Vänd
på köttet efter halva tiden. Låt köttet vila i ca 5 minuter och skär det sedan i tunna skivor. Tänk på
att skiva rakt över köttfibrerna, skär du längs med fibrerna kommer köttet kännas segt att tugga.
Servera flanksteken med grillad fänkål och smöret.