Chipotlekryddad kotlett med fruktig salsa

0 röster
30 min
4

Genom att låta fläskkotletterna först grillas över direkt värme och sedan få gå kvar på indirekt värme blir de möra och saftiga. Ställ gärna en aluminiumform i grillen med valfri vätska så att ångan kan hjälpa till att göra kotletterna ännu saftigare.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 fläskkotletter

Rub

  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 6 nejlikor
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Salsa

  • 3 persikor
  • 3 nektariner
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 valfri chili
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 lime, saft och rivet skal
  • 0,5 tsk liquid smoke
  • 1 kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Riv vitlöken, mortla nejlikorna och rör samman resten av ingredienserna till ruben. Massera in krydblandningen runt fläskkotletterna och lägg på kotletterna över direkt värme. 
  2. Grilla kotletterna ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg och flytta därefter över dem till indirekt värme och stäng locket. Låt kotletterna grilla vidare i ca 5 minuter.
  3. Hacka persikor, nektariner, rödlök, vitlök och chili fint. 
  4. Tillsätt liquid smoke, sesamolja samt rivet skal och saft från lime. Krydda med salt och nymalen svartpeppar och rör ner grovhackad koriander.
12 juli 2013

Fler goda recept