Snabb falukorv i ugn med ratatouille

30 min
4
Spela video Medelhavsfalukorv
Foto: TV4

Snabblagad variant på falukorv i ugn med ratatouille(fransk grönsaksröra), getost och färska örter. Perfekt när du har rester av kokt potatis.

I videoklippet ovan
Se Tommy och Lisa laga falukorv i ugn
Se fler recept från

Mitt kök


4 december 2012
30 min
4

Du behöver

Snabb falukorv i ugn

  • 500 g falukorv
  • 400 g tomatkross
  • 8 st kokt potatis
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st zucchini
  • 1 st paprika
  • 200 g getost
  • 1 st gul lök
  • 1-1,5 msk socker
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skiva kokt potatis i bitar, lägg ut bitarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. 
  2. Hacka lök, vitlök, paprika och zucchini.
  3. Fräs löken och paprikan i en panna med rikligt med olja tills löken blivit mjuk. Finhacka timjan
    och rosmarin. Tillsätt zucchini och örterna, fräs samman under omrörning.
  4. Tillsätt tomatkross och socker och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär ner falukorven i centimetertjocka bitar.
  6. Fördela falukorven över potatisen i ugnsformen, slå över tomatsåsen.
  7. Toppa med skivade bitar av getost.
  8. Höj ugnen till 225 grader och gratinera falukorven i ugnen i cirka 15 minuter tills osten får fin färg.
Kommentera receptet

Fler goda recept