Mitt köks müsli samt snabb äggröra

Mitt köks müsli samt snabb äggröra
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mitt köks müsli samt snabb äggröra

7

6 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Rostad müsli med pumpakärnor, havrekärnor, melonkärnor och kardemumma. Servera till frukost med en krämig äggröra.

Ingredienser

Mitt köks müsli

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl havrekärnor
  • 1 dl melonkärnor
  • 1,5 dl russin
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 msk olja

Äggröra

  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ask krasse
  • salt

Gör så här

  1. Rostad müsli
    Blanda allt på en plåt, tillsätt kanel, kardemumma och ringla över oljan.
  2. Låt müslin gå i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut ur ugnen och tillsätt russin.
  3. Låt baka i ugnen ytterligare ca 3 minuter.
  4. Äggröra
    Knäck ägg i en bunke, tillsätt mjölk. Rör om.
  5. Smält smör i en kastrull, tillsätt ägg- och mjölkblandningen. Låt sjuda på låg värme under ständig omrörning tills äggröran blir krämig. Smaka av med salt.
  6. Toppa äggröran med klippt smörgåskrasse.