Snabb tonfiskmousse på smörstekt toast

15 röster
25 min
4
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk tonfisk i olja
  • 0,5 rödlök
  • 1 citron
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,5 dl kapris
  • 4 vita rostbröd
  • svartpeppar
  • ev salt

Gör så här

  1. Mixa tonfisk och majonnäs tillsammans med en stavmixer tills den är blandad och slät.
  2. Slå upp i en skål, tillsätt fint hackad lök och citronskal.
  3. Hacka kapris grovt, blanda ner och peppra.
  4. Smaka av och salta om det behövs. Tillsätt en liten skätt citronsaft om du vill ha mer syra.
  5. Låt moussen stå kallt i kylskåpet.
  6. Kanta brödet och stek gyllenbruna på båda sidor i smör.
  7. Servera tillsammans med mousse och fint skuren basilka på toppen.
3 januari 2014

Fler goda recept