Linssallad med rödbetshummus

5 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl torkade belugalinser
  • 1 broccoli
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 1 grönkål
  • 2 msk rostade sesamfrön

Rödbetshummus

  • 2 färdigkokta rödbetor
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 1 msk tahinipasta
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter. Skiva avokado tunt och tärna gurka. Dela grönkål i mindre bitar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccoli några minuter. Lägg ner grönkål och låt koka med kort. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Dela rödbetor i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med avrunna och sköljda kikärter, tahini, pressad citron, pressad vitlök och olja. Mixa till en slät röra och smaka av med salt.
  4. Lägg upp linser, grönsaker, kål och en klick hummus i skålar och toppa med rostade sesamfrön.
Tips!
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese

Fler tips från WW ViktVäktarna

För fler goda och smarta recept klicka här!

3 maj 2018