I samarbete med ViktVäktarna

Linssallad med rödbetshummus

4 röster
40 m
4
Viktväktarna Linssallad med rödbetshummus
Foto: ViktVäktarna

Att göra egen hummus är enkelt och blir så mycket godare än färdigköpt. Testa denna smarriga med rödbetor och servera den till en grön och läcker linssallad.

SmartPoints/port: 4

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Tips! Vill du ha mer sesamsmak på hummusen, byt olivoljan mot sesamolja.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl torra belugalinser
  • 1 broccoli
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 1 grönkålshuvud
  • 2 msk rostade sesamfrön

Rödbetshummus

  • 2 kokta rödbetor
  • 1 förp konserverade kikärter
  • 1 msk tahini
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter. Skiva avokado tunt och tärna gurka. Dela grönkål i mindre bitar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccoli några minuter. Lägg ner grönkål och låt koka med kort. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Dela rödbetor i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med avrunna och sköljda kikärter, tahini, pressad citron, pressad vitlök och olja. Mixa till en slät röra och smaka av med salt.
  4. Lägg upp linser, grönsaker, kål och en klick hummus i skålar och toppa med rostade sesamfrön.
Tips!
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese

Fler tips från ViktVäktarna

För fler goda och smarta recept klicka här!

3 maj 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept