• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Linssallad med rödbetshummus

Viktväktarna Linssallad med rödbetshummus
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Linssallad med rödbetshummus

4 steg att laga

13 ingredienser

40 m

Att göra egen hummus är enkelt och blir så mycket godare än färdigköpt. Testa denna smarriga med rödbetor och servera den till en grön och läcker linssallad.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Vill du ha mer sesamsmak på hummusen, byt olivoljan mot sesamolja.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkade belugalinser
  • 1 broccoli
  • 1 avokado
  • 0,5 gurka
  • 1 grönkål
  • 2 msk rostade sesamfrön

Rödbetshummus

  • 2 färdigkokta rödbetor
  • 1 förp färdigkokta kikärtor
  • 1 msk tahinipasta
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter. Skiva avokado tunt och tärna gurka. Dela grönkål i mindre bitar.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och koka broccoli några minuter. Lägg ner grönkål och låt koka med kort. Häll av vattnet och låt svalna något.
  3. Dela rödbetor i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med avrunna och sköljda kikärter, tahini, pressad citron, pressad vitlök och olja. Mixa till en slät röra och smaka av med salt.
  4. Lägg upp linser, grönsaker, kål och en klick hummus i skålar och toppa med rostade sesamfrön.
Tips!
viktväktarna Spaghetti med färs- och linsbolognese

Fler tips från WW ViktVäktarna

För fler goda och smarta recept klicka här!