Linssallad med het parmesandressing

Linssallad med het parmesandressing
Foto: Eva Hildén

Linssallad med het parmesandressing

12 ingredienser

15 min

Broccoli och linser toppade med en riktigt krämig dressing blir grillkvällens godaste tillbehör! I dressingen används ett löskokt ägg för att binda oljan och ge dressingen en extra krämig konsistens.

läs mer
Tabasco grön pepparssås

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 ägg
  • 2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 0,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • malen svartpeppar

Sallad

  • 200 g sparrisbroccoli (eller vanlig broccoli)
  • 2 dl färdigkokta gröna linser (eller svarta linser)
  • parmesanost, hyvlad
  • olivolja
  • svartpeppar, mortlad

Gör så här

  1. Dressing
    Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner ägget och låt koka 2 minuter. Kyl i kallt vatten.
  2. Skala och gröp ur ägget ner i en hög och smal mixerkanna. Tillsätt dijonsenap och TABASCO® Grön pepparsås. Mixa ihop.
  3. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn och fin stråle under fortsatt mixning. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera dressingen till olika slags sallader eller kokta grönsaker.
  5. Sallad
    Koka sparrisbroccoli (eller vanlig broccoli) nätt och jämnt mjuk i välsaltat vatten. Häll av och blanda med kokta gröna eller svarta linser på ett fat.
  6. Ringla över dressingen och toppa med hyvlad parmesan, olivolja och strö över mortlad svartpeppar.
TIPS!
läs mer
Tabasco Smash cheeseburger med karamelliserad lök

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer