I samarbete med ViktVäktarna

Linsbolognese med pasta

30 m
4
Linsbolognese med pasta
Foto: ViktVäktarna

Testa en vegetarisk bolognese gjord på röda linser. Gott och hälsosamt för både dig och miljön.

SmartPoints per portion: 11

Tips! För att spara tid kan du använda färdigkokta linser.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk basilika, hackad
  • salt och peppar
  • 140 g pasta
  • 4 msk parmesan, riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt linser, morötter, palsternacka och champinjoner, låt fräsa med.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Blanda ner timjan och basilika, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen och strö över parmesan.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna