Linsbolognese med pasta

44 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • salt
  • peppar
  • 140 g pasta
  • 4 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt linser, morötter, palsternacka och champinjoner, låt fräsa med.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Blanda ner timjan och basilika, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen och strö över parmesan.
Tips!
ViktVäktarna Våfflor med mascarpone och mango

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016