• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Linsbolognese med pasta

Linsbolognese med pasta
Foto: WW ViktVäktarna
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Linsbolognese med pasta

5 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Testa en vegetarisk bolognese gjord på röda linser. Gott och hälsosamt för både dig och miljön.​

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! För att spara tid kan du använda färdigkokta linser.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 dl torkade röda linser
  • 4 dl vatten
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 msk färsk basilika, hackad
  • salt
  • peppar
  • 140 g pasta
  • 4 msk parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök. Skala och riv morötter och palsternacka. Dela champinjoner i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn lök. Pressa i vitlök och tillsätt linser, morötter, palsternacka och champinjoner, låt fräsa med.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra tills linserna är mjuka.
  4. Blanda ner timjan och basilika, smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Servera med såsen och strö över parmesan.
Tips!
ViktVäktarna Våfflor med mascarpone och mango

Fler tips från WW ViktVäktarna