Smakrik och mustig vegosoppa med sötpotatis och linser. Toppad med picklad chili, sojayoghurt och koriander. Lika gott till vardags som bjudrätt på helgen!
Vispa ihop risvinäger, socker och vatten tills sockret lösts upp. Strimla chili och blanda ner, låt stå minst 30 minuter, men gärna några timmar.
Skala och tärna sötpotatis. Hacka lök och vitlök och riv ingefära fint.
Värm olja i en gryta och stek lök en stund. Blanda ner vitlök, ingefära och tomatpuré och låt steka med en stund.
Blanda ner kokosmjölk, vatten, buljongtärning, linser och pressad lime. Koka upp och låt sedan sjuda med locket på glänt tills sötpotatisen och linserna är mjuka, ca 15 minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer och toppa med en klick sojayoghurt, koriander, sesamfrön och picklad chili.