Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan

Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan
Foto: Adrian Mueller

Grönkålssallad med rostade hasselnötter och parmesan

Av: Linnea Johansson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

25 min

Jag älskar grönkål, eller kale som den heter i USA, inte att förväxlas med vitkål. Grönkålen är hälsosam och fungerar utmärkt som sallad. Det här receptet är både nyttigt och enkelt att svänga ihop. /Linnea

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 knippen grönkål, grovhackad
  • 2 dl hasselnötter
  • 100 g parmesanost
  • salt

dressing

  • 1 citron, saften av
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela nötterna i halvor och rosta på en plåt i ca 20 minuter tills de är gyllene.
  2. Blanchera grönkålen. Blanchera är ett tjusigt ord för att koka grönsaker i vatten med salt i ca 1 minut och sedan direkt lägga dem i en skål med vatten och is. Det gör att grönsakerna håller sig krispiga. Sila av och låt torka.
  3. Blanda dressingen och häll över grönkålen. Strö över hasselnötterna och hyvla över parmesanosten.