Choklad- och avokadomousse med mörk choklad

9 röster
10 + 45 min
1-2

Chokladmousse gjord på avokado låter fruktansvärt äckligt, men jag kan lova att receptet är väl testat och en av mina favoriter. Avokado gör faktiskt att det blir en god lite fruktig smak på moussen som fungerar utmärkt med chokladen. Inte nog med det, den här krämiga underbara skapelsen är faktiskt rätt så nyttig också. Blir nästan för mycket bra jag vet. Testa! /Linnea

Visa mer
10 + 45 min
1-2

Du behöver

  • 1 stor avokado, mogen
  • ca 0,75 dl mörk choklad (ca 68 % kakaohalt), hackad
  • 0,5 tsk kokossmör
  • ev 1 tsk agavesirap
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mosa avokado till en jämn smet utan klumpar, lättast gör du det i en mixer/matberedare med kniv.
  2. Smält chokladen tillsammans med kokosfettet i ett vattenbad eller micro på låg värme. Om du gör i micro, kör 30 sekunder åt gången och rör om för att se till att du inte bränner chokladen.
  3. Häll sakta i den smälta chokladen i avokadomoset, lite åt gången, och blanda väl. Smaka av om du tycker om en sötare mousse kan du lägga till lite mer choklad (hur mycket du behöver beror lite på storleken av avokado) eller 1 tsk agave sirap för att göra det hela lite sötare.
  4. Ställ moussen i kylen för att stelna i ca 45 minuter och sedan är det bara att servera. Detta receptet blir 2 små serveringar, eller en större chokladmousse. Moussen smakar som väldigt mörk chokladmousse, med en lite fruktig smak.
20 september 2014

Laddar fler recept...