Linguine med röd pesto

koket.se
Linguine med röd pesto
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Linguine med röd pesto

8 ingredienser

20 m

Att göra sin egen pesto är busenkelt. Här är Sandra Mastios variant med soltorkade tomater, mandel och vitlök.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g linguine
  • 100 g parmesanost, riven
  • 200 g soltorkade tomater, hackade
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5 dl sötmandel, skållad, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl färsk persilja
  • 0,5 dl färsk basilika

Gör så här

  1. Koka upp rejält med pastavatten, minst en 5-literskastrull till 4 pers. Salta med drygt 1 tsk salt per liter, inte mindre.
  2. Lägg alla ingredienser till peston utom olivoljan i en mixer och kör till den konsistens du tycker om. Själv gillar jag när det finns lite
  3. bitar kvar. Rör ner oljan för hand för att undvika beska. Konsistensen ska vara ganska fast.
  4. Koka pastan al dente och spara ca 1-2 dl av pastavattnet i en skål. Rör ut din tomatpesto med pastavattnet till en krämig men inte
  5. alltför rinnig sås. Häll av vattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen, skeda snabbt över tomatpeston och rör om ordentligt.
  6. Toppa gärna med extra hyvlad parmesanost och färska örter - servera genast!