Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Linguine med musslor och bläckfisk i vitt vin

14 ingredienser

En smak av Medelhavet direkt hem i köket. Den här rätten är mycket snabblagad och även trevlig att bjuda på. Kanske efter jobbet?

Ingredienser

portioner
  • 350 g linguine (pasta)
  • 400 g färska blåmusslor
  • 100 g calamares
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • 4 dl vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Till servering:

  • 1 citron

Gör så här

  1. Rengör musslorna. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem lätt mot bänken. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skala moroten och palsternackan tärna dem fint. Hacka persilja och basilika. Skär citronen i klyftor.
  2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet.
  3. Fräs lök, vitlök, morot och palsternacka i olivolja. Häll i musslor och bläckfisk och fräs några minuter. Slå över vitt vin och buljong. Krydda med salt och peppar. Låt småputtra i 5 minuter. Vänd ner hackad persilja och basilika och servera musslorna med de nykokta linguinerna och citronklyftor.