Lingonmacarons

POPULÄRT
Lingonmacarons
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
My Sundberg
My Sundberg

Lingonmacarons

10 ingredienser

ca 1 h 30 m

Macaronerna får tydlig skogssmak av lingonpulver och lingon.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Macarons

  • 120 g äggvita
  • 150 g mandelmjöl
  • 150 g florsocker
  • 10 g lingonpulver
  • 30 g strösocker

Lingoncurd

  • 130 g lingon, mixade och silade
  • 1 blad gelatin
  • 130 g strösocker
  • 130 g ägg
  • 150 g osaltat smör

Gör så här

Macaron

  1. Blanda 60 g äggvita med fint mandelmjöl, florsocker och lingonpulver.
  2. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Koka upp strösocker och vatten till 116 grader, vispa samtidigt 60 g äggvita till mjuka toppar, tillsätt därefter strösocker sakta och vispa till sist ned sockersirapen. Vispa tills smeten är rumstempererad, ca 10 minuter.
  4. Vänd därefter ned mandelblandningen i marängen tills du fått en jämn tjock smet. Här är det kritiskt att inte röra för mycket.
  5. Häll smeten i en spritspåse med en rund 0,5 cm tyll och spritsa ut rundlar ca 2 cm i diameter på en bakplåt.
  6. Strössla hälften av macaronerna med lite av lingonpulvret. Grädda i 8 minuter, macaronerna ska inte ta färg.

Lingoncurd

  1. Sjud lingonen med gelatin.
  2. Vispa samtidigt ägg och socker. Sila och häll lingonen över äggen och sjud till 86 grader.
  3. Häll upp i en mixer och mixa sedan i smöret. Kyl curden minst en halvtimme.
  4. Fördela lingoncurden på undersidan av en macaron med lingonpulver och sätt sedan ihop den med ytterligare en macaron.