Lingonkaka med hyvlad mandel

21 röster
40 m
10

Lingon, mandelflarn och vit choklad - ljuvliga smaker i en kaka!

Visa mer
40 m
10

Du behöver

  • 300 g smör
  • 2 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl lingonsylt
  • 50 g hyvlad (flagad) mandel
  • 200 g vit choklad

Servering

  • grädde, lättvispad
  • vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål.
  4. Rör ner smöret i äggvispet och tillsätt därefter mjölblandningen samt saltet. Rör till en slät smet. Häll smeten i en plåt som täckts med ett bakplåtspapper i botten. Bred ut den så den nästan täcker hela.
  5. Klicka ut lingonsylten och dra därefter med skaftet på en sked genom smeten i S-former så att lingonsylten fördelas lite men inte blandas helt. Strö över mandeln.
  6. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Grovhacka under tiden chokladen. Ta ut plåten, strö över chokladen och sätt åter in i ugnen. Efter cirka 10 minuter har chokladen rostats och kakan har fin färg.
  7. Ta ut, låt svalna och servera gärna med lättvispad grädde som smaksatts med lite vaniljpulver.
5 september 2016

Laddar fler recept