En klassisk limepaj med härlig syra och sötma från kondenserad mjölk.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet
Ingredienser
Pajskal
200 g smör
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
Fyllning
4 ägg
170 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]
3-4 limefrukter
0,5 dl strösocker
Gör så här
Pajskal
Blanda samman alla ingredienser till en jämn deg och lägg ut jämt i en ugnssäker form med ett par cm hög kant. Förgrädda pajskalet i cirka 20 minuter på 180 grader.
Fyllning
Knäck äggen och separera vitorna från gulorna och spara i separata skålar.
Blanda äggulorna med den kondenserade mjölken och pressa ned juicen från 3-4 lime. Smaka av, riv ner skalet från 1 lime och blanda. Häll smeten på pajskalet och grädda i 5 minuter.
Vispa äggvitorna med sockret, det ska bli hårt (skålen ska kunna vändas upp och ned utan att smeten faller). Lägg sedan toppingen på pajen och ställ in den ugnen igen tills ytan fått en svag gyllenbrun nyans, 5-10 minuter.