Löjromsmousse med krassekavring

Löjromsmousse med krassekavring
Foto: TV4

Löjromsmousse med krassekavring

Av: Lillemor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

En lyxig och lättgjord förrätt. Receptet är beräknat för 5-6 personer. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Dryck till maten
Rotari Brut reserva. Artnr 7567.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Löjromsmousse

  • 1 dl crème fraîche
  • 200 g philadelphiaost, naturell
  • 100 g Kalix löjrom
  • 1 citron, skalet (endast det gula - zest)
  • 5-6 stora räkor per portion
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 3-4 msk vispgrädde
  • citron
  • dill
  • En nypa svartpeppar och salt

Kavring

  • 1 limpa kavring
  • 1 ask krasse
  • 2-3 msk smör, rumstempererat
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Löjromsmousse: Rör crème fraiche och ost mjukt.
  2. Blanda försiktigt i löjrommen, citronskalen och den finhackade rödlöken
  3. Ställ i kylen ca 20-30 minuter.
  4. Rör i grädden, smaka av med salt och peppar. Lägg upp i höga glas, t ex martiniglas.
  5. Dela de rensade räkorna på mitten och lägg i dem lite nonchalant.
  6. Sätt en halv skiva citron på kanten av glaset och dillkvist över moussen
  7. Ställ in i kylen tills det är dags att servera.
  8. Kavring: Skär kavringen i ganska tunna skivor, ta ut en rund kavring med hjälp av ett stort glas (1 rund kavring per person).
  9. Hacka krassen.
  10. Rör smöret mjukt i en liten skål.
  11. Blanda i krassen.
  12. Salta och peppra till lagom smak. Bred det på kavringen, sätt plast över och ställ kallt