Lightsaber wraps, sparris omringad av parmaskinka

Lightsaber wraps, sparris omringad av parmaskinka
Foto: TV4

Lightsaber wraps, sparris omringad av parmaskinka

Av: Thomas - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

15m

Parmesanfylld sparris, inlindad i parmaskinka, serveras med balsamvinäger.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 15 gröna sparrisar
  • 15 skivor parmaskinka (alt. prosciutto)
  • 15 tsk parmesanost, riven
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka sparrisen i 3 min.
  3. Skölj med kallt rinnande vatten och torka sedan av dem med pappershanddukar.
  4. Skär prosciutton i lagom stora remsor för att rulla runt sparrisen.
  5. Skär ett snitt längs med varje sparris och strö i 1 tsk riven parmesan vardera.
  6. Rulla en remsa runt varje sparris, täck inte toppen.
  7. Baka sparrisen 3–4 minuter i ugnen.
  8. Lägg dem sedan på pappershanddukar för att suga upp lite av fettet från skinkan.
  9. Servera dem varma, ca 3 st per person, med lite balsamvinäger.