I samarbete med ViktVäktarna

Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon

7 röster
4
ViktVäktarna Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon
Foto: ViktVäktarna

Hur många rätter finns det som känns lyxiga och ändå är klara på ett kick? Pizza gjord på libabröd är den perfekta fredagsmiddagen där alla i familjen själva kan anpassa toppingen efter eget tycke och smak.

SmartPoints /portion: 11

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.


Tips! Det är också gott att byta ut parmesan mot chèvre eller ädelost. Libabröd hittar du på brödavdelningen i välsorterade livsmedelsbutiker.

Visa mer
4

Du behöver

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk pinjenötter
  • 100 g parmesan, riven
  • 4 st libabröd (à 65 g)
  • 70 g mangold
  • 6 st fikon
  • 2 tsk crema di balsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skala och skiva lök, stek i smör 10-15 minuter tills den blivit lite karamelliserad.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  4. Strö över parmesan på bröden och toppa med mangold, lök, skivade fikon och pinjenötter. Ringla över balsamico.
  5. Grilla pizzorna några minuter i ugnen tills de är gyllene.
Tips!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor
18 december 2017

Fler goda recept