Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon

ViktVäktarna Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon
Foto: WW ViktVäktarna

Libapizza med karamelliserad rödlök och fikon

8

5 steg att laga

8 ingredienser

Hur många rätter finns det som känns lyxiga och ändå är klara på ett kick? Pizza gjord på libabröd är den perfekta fredagsmiddagen där alla i familjen själva kan anpassa toppingen efter eget tycke och smak.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww libapizza points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 msk pinjenötter
  • 100 g parmesanost, riven
  • 4 libabröd (à 65 g)
  • 70 g mangold
  • 6 färska fikon
  • 2 tsk crema di balsamico

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° och grill.
  2. Skala och skiva lök, stek i smör 10-15 minuter tills den blivit lite karamelliserad.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  4. Strö över parmesan på bröden och toppa med mangold, lök, skivade fikon och pinjenötter. Ringla över balsamico.
  5. Grilla pizzorna några minuter i ugnen tills de är gyllene.
TIPS!
ViktVäktarna  Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

Fler tips från WW ViktVäktarna