Leverragu med risring

Leverragu med risring
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Leverragu med risring

15 ingredienser

Kycklinglever är både prisvärd och nyttig mat. Här kommer den sherrydoftande i en krans av kokt ris smaksatt med riven ost

Ingredienser

portioner
  • 400 g fryst kycklinglever
  • 3 gula lökar
  • smör
  • salt
  • peppar
  • mejram, lite
  • 0,5 förp tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • ev 0,5 dl sherry
  • 7 dl vatten
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 msk margarin
  • 1,5 dl ost, riven
  • persilja
  • ev tomat, färska, till serveringen

Gör så här

  1. Tina levern till hälften och skär den sedan i strimlor eller bitar.
  2. Hacka löken smått och fräs den med matfett i en gryta till den mjuknar. Lägg då i levern och bryn även den. Krydda med salt, peppar och mejram.
  3. Grovhacka tomaterna och slå i dem samt lite av spadet. Rör ned tomatpurén och eventuellt en skvätt sherry. Koka sakta ca 10 min under omrörning.
  4. Koka riset på vanligt sätt. Rör ned margarin och riven ost när riset är torrt och packa det i en lättsmord kransform. Tryck till med en sked och vänd upp risringen på serveringsfat.
  5. Slå ragun i mitten och garnera med persilja och tomat.