Levain med löjrom och färskost med ogräs

Lyxig smörstekt surdegstoast som toppas med en klick löjrom samt färskost smaksatt med kirskål och nässlor. Vårens godaste förrätt!

Maya Samuelssons dryckestips

Clos saint yves savennières, 98026

Les remparts des ceps dorés, 2201

19 maj 2017
4

Du behöver

  • 4 skivor levain eller annat ljust surdegsbröd, smörstekt
  • löjrom, valfri mängd
  • 2 knippe blandad bladgrönt, t ex harsyra, rölleksblad, annat ätligt grönt
  • 0,5 citron, rivet skal från

Ogräsfärskost

  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl kirskålsblad
  • 3 dl nässlelblad
  • 1 knippe gräslök
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 citron, rivet skal från
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med färskosten. Skölj kirskål och nässlor noga, hacka i mindre bitar och fräs i smör tills de är mjuka.
  2. Hacka gräslök och persilja fint och vänd ner detta i fräset. Smaka av med salt och svartpeppar samt rivet skal från citron. Låt kallna och blanda med färskost och crème fraiche.
  3. Bred färskosten på de nystekta skivorna med levain. Klicka på löjrom och toppa med blandat bladgrönt samt rivet citronskal. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept