Röra med smak av Vänern

Röra med smak av Vänern
Foto: TV4

Röra med smak av Vänern

Av: Lena Marie Andersson

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Den här smaskiga röran med lax passar utmärkt till sprött knäckebröd. receptet räcker till 6-8 portioner. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

  • 300 g gravad lax
  • 150 g löjrom
  • 5 dl crème fraîche
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök, späd
  • limefrukt
  • dill
  • limebasilika
  • svartpeppar
  • salt
  • övriga kryddor (efter smak)

Gör så här

  1. Strimla gravlaxen fint och blanda sedan med creme fraichen.
  2. Hacka sedan löken och kryddorna fint, vänd sedan ner i dem i blandningen.
  3. Sist tar ni löjromen då den kan vara känslig för att arbetas för mycket.
  4. Låt stå i kylskåp minst 1 timme innan servering.
  5. Till denna röra serveras gärna ett sprött knäckebröd eller tunnbröd.