Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater
Foto: TV4

De inlagda gröna tomaterna är en gammal goding från Hemmets Kokbok, 1937.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 februari 2010

Du behöver

  • 2 l gröna, jämna tomater

Saltlag

  • 1,5 l vatten
  • 1,5 dl salt

Inkokningslag

  • 800 g socker
  • 4 dl vinättika
  • 2 dl vatten
  • 0,5 tsk hela nejlikor
  • 2 st små bitar kanel
  • 2-3 bitar ingefära

Gör så här

  1. Skölj, torka och nagga tomaterna.
  2. Koka dem sakta i saltlagen i 10 - 15 minuter, halvmjuka.
  3. Låt rinna av.
  4. Koka en klar lag av de övriga ingredienserna.
  5. Lägg i tomaterna och låt småkoka tills de är helt mjuka.
  6. Lägg på väl rengjord burk och häll lagen över.
  7. Förvara kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Sponsrat innehåll

Du kanske gillar

Fler goda recept