Len pumpasoppa med äppelcider

koket.se
Len pumpasoppa med äppelcider
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Len pumpasoppa med äppelcider

11 ingredienser

30 m

Butternutpumpa, äppelcider, buljong och grädde. Min absoluta favoritsoppa som har hängt med mig i många år. /Jessica

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 40 g smör
  • 1 kg butternutpumpa, skalad och i bitar
  • 4 dl torr äppelcider
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Till servering

  • pumpakärnor
  • fetaost (gärna med tryffelsmak)

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök, det behöver inte finhackas då soppan kommer att mixas senare. Svetta lök och vitlök i smör i en stor kastrull. Lägg i pumpan.
  2. Häll på cider, buljong och grädde. Låt koka till pumpan är helt mjuk, inte under lock.
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med pumpa kärnor och smulad fetaost.