Christmas cupcakes

Christmas cupcakes
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Christmas cupcakes

15 ingredienser

35 min

Maffiga muffins med smak av jul!

Se fler recept från

Leilas jul

Ingredienser

portioner cupcakes

Christmas cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

White chocolate frosting (12 cupcakes):

  • 200 g vit bakchoklad (av hög kvalitet)
  • 200 g färskost
  • Guld non-stop, strössel, silverkulor eller röda cocktailbär till garnering

Gör så här

Christmas cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret med pepparkakskryddan och blanda det med äggsmeten, tillsätt gräddfil och kallt kaffe.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Rör ner chokladen i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
  8. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  9. White chocolate frosting: Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och låt svalna.
  10. Rör osten krämigt tillsammans med den smälta chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys.
  11. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med guld non-stop, strössel, siverkulor eller röda bär.