Leila om kärleken till Italien

Leila om kärleken till Italien

Leila Lindholm älskar Italien. Här berättar hon själv om vad som utmärker det italienska köket samt bjuder på sitt recept på läskande Limoncello. Mer om och av Leila kan du läsa i den nya tidningen Leilas Country Living.

– Har man en gång varit i Italien är det svårt att glömma dofterna, smakerna och kulturen. Jag tror att det som gör Italien till en så hyllad matnation är italienarnas stora respekt för och kärlek till råvarorna. Här sätter man en ära i att tillaga god mat och att leva med stil. Denna känsla för livets guldkant gör att jag aldrig kan sluta fascineras av landet och alltid längtar efter att åka dit. Därför tar jag och mina vänner varje chans att göra en smakresa till Italien. Eller så fixar vi italiensk fest hemma och lagar de härligaste klassikerna på grillen.
– Det som gör det italienska köket är bra råvaror och enkla, rena smaksättare som citron och olivolja.

Italienarna har det perfekta klimatet för att odla färska, smakrika grönsaker och det mesta kan köpas närodlat. Även ostarna är oftast närproducerade av små lokala ostmakare, inte massproducerade i stora fabriker. Resultatet blir därefter – fräscha råvaror som talar för sig själva. Man behöver inte en uppsjö av kryddor eller olika ingredienser för att ”rädda” maten.
– Men var inte rädd för tillaga italienska klassiker med en extra knorr. Varför inte slänga carpaccion eller efterrätten på grillen? Få saker är så heliga för italienarna som ”food and fashion” och säkert begår man regelbrott när man gör fria tolkningar av det italienska köket – men strunt i det! Det är skönt att mixa och blanda. A tavolo!

Artikeln är publicerad i samarbete med tidningen Leilas Country Living, som finns i butik den 31 mars.

Leilas Country Living - ett nytt magasin!

TV-kocken Leila Lindholm startar en egen tidning, fylld med fantastiska bilder och miljöer, spännande reportage och Leilas egna tips om trädgård, inredning, mat, bakning och quick-fix. Artikeln är publicerad i samarbete med tidningen Leilas Country Living, som finns i butik den 31 mars.

Leilas Limoncello classico