Provencalsk lax i salami

Provencalsk lax i salami
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Provencalsk lax i salami

4 ingredienser

Salami lindada runt en bit lax och som sedan steks krispigt. Knaprigt och gott!

Tips:
För att salamin ska fästa på laxen så behöver den vara skivad i riktigt tunna skivor. Om man inte vill ha salami så går prosciutto fin-fint!

Ingredienser

portioner
  • 2 bitar laxfilé (skinnfri)
  • 1 förp kryddstark salami (i tunna skivor)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Krydda laxen med lite salt och peppar.
  2. Linda in den tajt i salami (alt. prosciutto) så att det limmas fast på fisken.
  3. Stek laxbitarna i olivolja så att salamin fäster och bir krispig.
  4. Vila fisken i pannan cirka 5 minuter.