Grillad regnbågsforell med grönsaker

Grillad regnbågsforell med grönsaker
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillad regnbågsforell med grönsaker

17 ingredienser

Bjud familjen på Leilas härliga regnbågsforell.

Ingredienser

portioner
  • 6 regnbågsforeller
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • svartpeppar, nymalen
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1,5 kg färskpotatis och morötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Snitta den rensade fisken i ett korsmönster. (Fiskarna skall smaksättas på båda sidorna så använd hälften av alla ingredienserna till en början). Ringla över olivolja och strö över flingsalt, kryddor och svartpeppar. Peta in smörbitar i snittytorna. Riv citronskal och vitlök över fiskarna.
  3. Finhacka örterna och klappa in fiskarna med dem. Vänd på fiskarna och gör likadant på andra sidan.
  4. Ringla olivolja över potatisarna och de halverade morötterna. Salta och strö finhackad persilja över.
  5. Grilla fisken och grönsakerna.