Grillad regnbågsforell med grönsaker

0 röster
6
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 regnbågsforeller
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1,5 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • svartpeppar, nymalen
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1,5 kg färskpotatis och morötter
  • olivolja
  • flingsalt
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Snitta den rensade fisken i ett korsmönster. (Fiskarna skall smaksättas på båda sidorna så använd hälften av alla ingredienserna till en början). Ringla över olivolja och strö över flingsalt, kryddor och svartpeppar. Peta in smörbitar i snittytorna. Riv citronskal och vitlök över fiskarna.
  3. Finhacka örterna och klappa in fiskarna med dem. Vänd på fiskarna och gör likadant på andra sidan.
  4. Ringla olivolja över potatisarna och de halverade morötterna. Salta och strö finhackad persilja över.
  5. Grilla fisken och grönsakerna.
6 april 2009