Hemgjord rosmaringrissini

Hemgjord rosmaringrissini
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Hemgjord rosmaringrissini

10 ingredienser

2h

Goda drinktilltugg som har en krispig yta med hackad rosmarin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 1,5 dl vatten, ljummet
  • 1 äggvita (ekologisk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 kvistar rosmarin
  • 5 dl vetemjöl
  • flingsalt
  • En kruka rosmarin

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och lite av det ljumna vattnet och rör om.
  2. Vispa äggvitorna lätt. Blanda ner äggvitorna, oljan och resten av vattnet i bunken.
  3. Hacka två kvistar rosmarin och blanda i degen.
  4. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går ihop.
  5. Jäs degen under bakduk i 1.5 timme. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
  7. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
  8. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
  9. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i mindre bitar och rulla ut dem till smala stänger, ungefär samma tjocklek som en penna.
  10. Pensla med vatten, strö över flingsalt och hackad rosmarin.
  11. Grädda i ugnen 25 minuter tills de är gyllenfärgade.
  12. Rosmarinen man strör på går bra att byta ut mot sesamfrö eller vallmofrö!