Blomkålssoppa

36 röster
30 min
10

En krämig och len soppa som är riktigt matig! Servera den som varmrätt, som tillbehör på kräftskivan eller förrätt.

Visa mer
30 min
10

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st purjolökar
  • 500 g potatis
  • 700 g blomkål
  • 1,5 l mjölk
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 st hönsbuljongtärningar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • löjrom till garnering
  • salladslök, skivad, till garnering

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken och skölj och hacka purjolöken. Skala och tärna potatisen och blomkålen i grova bitar.
  2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg. Tillsätt potatis, blomkål, mjölk, grädde och buljong.
  3. Sjud grönsakerna under lock tills de är mjuka. Mixa till en soppa med stavmixer och smaksätt med vinäger, salt och peppar.
  4. Servera soppan varm eller kall med skivad salladslök och löjrom.
30 januari 2008

Fler goda recept