Grillade grönsaker med getost och rostade pumpakärnor

Grillade grönsaker med getost och rostade pumpakärnor
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Grillade grönsaker med getost och rostade pumpakärnor

9 ingredienser

Leilas variant av somriga grillgrönsaker. Mums till kött eller kyckling.

Citron- och dragonmarinerad kyckling passar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 zucchini
  • 3 röda paprikor
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 ask rucolasallad
  • 200 g getost
  • 0,5 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Skiva aubergine och zucchini i cirka ½- 1 cm tjocka skivor. Halvera paprikorna.
  2. Ringla rikligt med olivolja över, salta, peppra och blanda ordentligt.
  3. Grilla dem direkt över briketterna tills de fått ordentligt med färg.
  4. Lägg ruccolan i botten av ett stort fat. Lägg över de varma grillade grönsakerna, smula över getosten och strö över rostade pumpakärnor (de rostas i torr panna med flingsalt).