Yoghurtsill med vitlök, chili och basilika

3 röster

Leila Lindholm gör en krämig, fräsch och lite annorlunda sill till julbordet.

Visa mer

Du behöver

  • 3 pkt 5–minuterssill (à 420 g)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 4 dl grekisk yoghurt
  • 1 st citron, rivet skal
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Häll av sillen och låt all vätska droppa bort.
  2. Blanda sweet chilisås, hackad basilika, riven vitlök, yoghurt, rivet citronskal, olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
  3. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk eller sillkrus och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Om man vill kan sillen ätas direkt.
1 december 2011

Fler goda recept