Apelsin- och endivesallad med kvibilleost och kryddrostade nötter

5 röster
20 min
6

Otroligt fräsch och god grönsaksrätt till julbordet!

Visa mer
20 min
6
6 portioner

Du behöver

  • 2 apelsiner
  • 2 blodapelsiner
  • 1 granatäpple
  • 3 endiver
  • 1 ask ruccola
  • 200 g kvibille ädelost
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Kryddrostade nötter:

  • 3 dl blandade nötter (tex. hasselnötter, mandelspån & cashews)
  • 0,5 äggvita
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk kardemumma

Gör så här

  1. Kryddrostade nötter: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda nötter med äggvita. Skaka nötterna med socker och kryddor. Rosta nötterna i 10 minuter, låt svalna och hacka dem sedan grovt.
  3. Sallad: Skär av ändarna på apelsinen och skala dem med kniv. Skär ut filéerna (alltså skär ur fruktköttet så att hinnorna inte kommer med).
  4. Blanda endiver, ruccola, apelsin och granatäpple i en skål. Ringla över olja, balsamvinäger och krydda.
  5. Skiva osten tunt och strö den över salladen. Toppa till sist med kryddrostade nötter.
31 mars 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept