Björnbärsmarmelad

107 röster
Björnbärsmarmelad
Foto: TV4

Laga Leila Lindholms mumsiga marmelad på björnbär till brunchen. Receptet ger en stor glasburk.

Visa mer

Du behöver

  • 5 dl frysta björnbär (250 g)
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2,5 dl syltsocker
  • 2 citron, finrivet skal
  • 1 vaniljstång
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Blanda samtliga ingredienser, samt vaniljstången i en liten kastrull.
  3. Låt marmeladen sjuda i 20-25 minuter (skumma av vid behov). Mosa bären mot kastrullkanten under kokningen.
  4. Plocka ur vaniljstången och fyll marmeladen i en ren glasburk. Låt svalna.
29 oktober 2010
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...