Pasta Pomadoro

1 röst
20 min
2
20 min
2

Du behöver

  • 250 g fettucinepasta
  • 125 g färsk buffalomozzarella
  • 1 näve delade cocktailtomater
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk honung
  • 5 st tomater
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med olja och salt.
  2. Skala och hacka vitlöken fint. Värm en kastrull och fräs vitlöken i olja och smör.
  3. Tillsätt honung och tärnad tomat och koka ihop till en simmig konsistens, cirka 3 minuter.
  4. Smaksätt med vinäger, salt och svartpeppar från kvarn.
  5. Blanda den nykokta pastan med tomatsåsen, cocktailtomater, mozzarella och basilika.
7 december 2007

Fler goda recept