Pasta all´Arrabiata

Leila Lindholm

Pasta all´Arrabiata

12 ingredienser

20 min

Pasta i het tomatsås med chili, citron och vitlök. En riktig italienare!

Ingredienser

portioner
  • 250 g pasta penne (al dente)
  • 2 tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk strösocker
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 mild röd chilifrukt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk balsamvinäger
  • persilja, hackad, till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull med riklig mängd vatten. Dela tomaten i sex klyftor, skär ur kärnhuset och strimla ner tomatköttet.
  2. Skiva chilin. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök och chili.
  3. Häll i tomater, persilja, citron och pasta och rör om.
  4. Krydda med salt och peppar och ringla över vinäger, servera genast.