Leilas ris á la malta

Leilas ris á la malta
Foto: TV4

Leila smaksätter sin juldessert med apelsinpuré och serverar med ingefärsrörda hallon.

13 december 2011
10

Du behöver

  • 2 l risgrynsgröt, hemkokt
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 st vaniljstång, färsk
  • 0,5 sats apelsinpuré(se nedan)

Apelsinpuré

  • 0,5 st apelsin, med skal
  • 3 dl florsocker

Ingefärsrörda hallon

  • 500 g hallon, frysta
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk ingefära, malen
  • 1 kruka mynta, färsk

Gör så här

  1. Vispa grädde med skrapad vaniljstång.
  2. Skär apelsinen med skalet på i bitar.
  3. Mixa apelsin (med skal) och florsocker i mixer med knivblad till en slät puré.
  4. Blanda gröt med matyoghurt och sedan med grädde, smaksätt med apelsinpurén.
  5. Rör samman lätt tinade hallon, socker och ingefära.
  6. Toppa yoghurtmaltan med rörda hallon och garnera med färsk mynta.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept