Pannacotta med lakritsmarinerade bär

Pannacotta med lakritsmarinerade bär
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Pannacotta med lakritsmarinerade bär

10 ingredienser

Pannacotta med lakritsmarinerade bär, en dröm för lakritsälskare.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk strösocker
  • 5 gelatinblad
  • 250 g mascarpone [1 burk]

Marinerade bär

  • 1 lakritsstång (eller koncentrerat lakritsextrakt)
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 l färska bär (jordgubbar, hallon, vinbär, krusbär, björnbär)

Gör så här

Pannacotta

  1. Sjud grädde, mjölk och strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång i cirka 20 minuter (stången kan också koka med).
  2. Tag av kastrullen från värmen och ta upp stången om du kokat med den.
  3. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 3 minuter.
  4. Krama ur vätskan ur gelatinet och smält ner bladen i den varma gräddmjölken.
  5. Vispa ner mascarponeosten.
  6. Fyll upp pannacottasmeten i glas och kyl dem tills pannacottan stelnat helt, minst 5-6 timmar. Gärna över natten.

Marinerade bär

  1. Blanda lakrits, socker och vatten tills sockret löst sig.
  2. Häll över bären och låt marinera.
  3. Servera pannacottan tillsammans med de marinerade bären.