Leilas Blueberry Corn Muffins

Leilas Blueberry Corn Muffins
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas Blueberry Corn Muffins

11 ingredienser

De här matiga majsmuffinsarna är supergoda att äta nygräddade, varma med lite smör och flingsalt på. /Hälsningar Leila (recept till ca 12 muffins)

Recept till cirka 12 muffins!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl polenta
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl färska blåbär (djupfrysta går också bra)
  • råsocker (valfri mängd)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smöret och rör ihop det med ägg och filmjölk.
  3. Blanda vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
  4. Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
  5. Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
  7. Strö lite råsocker över varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.