Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar

Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Hemgjord vit chokladglass med färska jordgubbar

7 ingredienser

4h 20 min

Detta recept är en yoghurt-semi-freddo som är en italiensk uppfinning. Ett toppensätt att göra glass på om man inte har någon glassmaskin hemma. Dekorera med pistagenötter och massor av färska jordgubbar.

Ingredienser

  • 250 g vit bakchoklad
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl pistagenötter, skalade och rostade i ugn
  • 1 l färska jordgubbar, till servering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  3. Vispa äggulor och strösocker vitt och fluffigt.
  4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurten.
  5. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  6. Rör ihop äggulorna med den smälta chokladen, vänd ihop med gräddyoghurten och vänd sist i de uppvispade vitorna.
  7. Fyll glasssmeten i en valfri skål eller form och frys i 3-4 timmar så att den är halvfryst.
  8. Skopa upp med glasskopa i glas eller servera glassen direkt ur formen med skivade jordgubbar och hackade pistagenötter.