Enzo’s Tiramisu

51 röster
10

Härligt krämig italiensk dessert som smälter i munnen.

Receptet lagades i programmet Leilas home delivery -

se fler recept från programmet här.


Visa mer
10

Du behöver

  • 3,5 – 4 dl espresso
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 450 g mascarponeost
  • 1,2 dl marsala vin
  • 2,3 dl vispgrädde
  • 300 g savoiardikex (italienska söta kex)
  • 3 msk kakao, av god kvalitet

Gör så här

  1. Koka espresso och låt kaffet svalna i en skål.
  2. Separera äggen och vispa äggulor fluffigt med hälften av strösockret. Spara äggvitorna!
  3. Rör mascarponeosten krämig och blanda den med äggulorna, tillsätt marsalavinet.
  4. Vispa grädden fluffig, vänd försiktigt samman med smeten.
  5. Vispa äggvitorna till ett skum med resterande strösocker och vänd försiktigt samman med smeten.
  6. Skeda ut lite i botten av en serveringsform/glas.
  7. Doppa hastigt ett kex i taget i det kalla espressokaffet och fyll botten av formen.
  8. Skeda över ett lager smet och pudra med kakao.
  9. Upprepa med ett till lager doppade kex, smet och kakao.
  10. Upprepa eventuellt en gång till beroende på storleken av formen.
25 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept