Leilas Texas Fajitas

Leila Lindholm

Leilas Texas Fajitas

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 300 g biff (eller entrecôte)
  • 1 förp majs [340 g netto]
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 avokador
  • 0,5 knippe salladslök
  • 1 röd chilifrukt (mild)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 limefrukt, saft av
  • 2 dl gräddfil
  • 140 g ädelost
  • 4 tortillabröd (stora mjuka)

Gör så här

  1. Gnid in köttskivorna i lite olivolja, krydda med salt och peppar. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper. Smaksätt den med 2 msk olivolja, salt och peppar. Rosta majsen hårt i en het och torr panna så att den får en mörkbrun färg. Blanda den rostade majsen med tärnad avokado, tunt skivad salladslök, hackad chili, hackad koriander, finhackad vitlök, 2 msk olivolja, limesaft, flingsalt och peppar. Grilla köttet i grillpanna och låt det vila i 5 minuter. Grilla eller stek brödet hastigt så det blir varmt. Lägg en sked majssalsa på brödet med några tunna skivor kött, toppa med en klick gräddfil och skivad ädelost. Rulla ihop till en wrap och ät direkt.
  2. Tips!
  3. När man grillar kött och fisk är det viktigt att vila köttet innan servering. Det gör man för att inte saften ska rinna ur köttet när man skivar det. Om det istället får vila en liten stund vid sidan av värmen så sätter sig köttsaften och du får ett saftigt resultat. Förutsättningen är dock att man inte har överstekt köttet. Jag brukar alltid grilla mitt kött medium/rare och sedan låta det vila in i rätt stektemperatur. Till det här receptet är det viktigt att man skivar köttet tunt så att det inte blir så svårt att äta, vill man så kan man byta ut kött mot kycklingfilé.