Leilas Kefta med grillad stenfrukt och tomatsallad

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 mild röd chili
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 persikor
  • 4 nektariner
  • 6 plommontomater
  • 1 msk socker
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 125 g buffelmozzarella
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Blanda färs med riven vitlök, mycket fint hackat citrongräs och chili, samt salt och peppar.
  2. Rulla färsen till avlånga korvar och trä på spett.
  3. Ringla lite olivolja över köttfärsspetten, och smörj/pensla försiktigt spetten.
  4. Dela och kärna ur stenfrukten, dela tomaterna.
  5. Blanda tomater och frukt med socker, olja, salt, peppar och grilla dem och köttfärsspetten.
  6. Varva grillad tomat och frukt på ett fat och riv över mozzarellan och basilikan.
15 november 2007

Fler goda recept