Helgrillad chorizokyckling

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor färsk kyckling
  • 100 g skivad chorizosalami
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Ugnsbakad färskpotatis:

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippa persilja
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk krossade fänkålsfrön
  • salt
  • svartpeppar

Chèvreyoghurt:

  • 150 g getost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Gör några snitt i kycklingen. Fyll kycklingen med chorizo, timjan, smör och honung - både under skinnet och inuti. Gnid in med olivolja, salt och peppar. Placera kolet i grillen längs kanterna. Lägg kycklingen i mitten och grilla ca 35 min under lock.
  2. Ugnsbakad färskpotatis:
  3. Tvätta potatisen. Hacka örterna. Lägg potatisarna i en ugnsfast form med örter, smör, olivolja och kryddor. Baka i ugn 20 min i 175 grader.
  4. Chèvreyoghurt:
  5. Mosa getost med yoghurt, olivolja, salt och peppar.
  6. Lägg potatisarna på ett stort fat och kycklingen ovanpå. Servera med getostyoghurten.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept