Grillat lamm med vattenmelonsallad

2 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar lammrostbiff à 150 g, alt annat lammkött
  • Marinad:
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka timjan
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Vattenmelonsallad:

  • 1 kg vattenmelon
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 4 avokado
  • 400 g fårost
  • 1 dl solrosfrön
  • salt
  • 0,5 dl balsamvinäger

Gör så här

  1. Hacka örter och vitlök grovt. Stöt det tillsammans med kryddor och olivolja i mortel. Gnid in köttet med marinaden.
  2. Ha bara kol i ena halvan av grillen. Grilla över kolet med lock ca 3 min på varje sida. Lägg därefter köttet över till andra halvan av grillgallret. Låt ligga och eftersteka under lock ca 10 min.
  3. Vattenmelonsallad:
  4. Fördela isbergssalladen över ett fat. Tärna vattenmelonen och avokadon i grova bitar och lägg bitarna på fatet. Smula över fårost.
  5. Rosta solrosfröna i en torr panna med salt. Häll fröna över salladen och toppa med balsamvinäger. Skiva köttet och lägg överst.
  6. Garnera gärna med rosmarin.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept