Caribbean seafood-casserole

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 nät blåmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt bacon
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kanelstänger
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 400 g råa tigerräkor
  • 2 burkar kokosmjölk

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda, annars släng dem.
  2. Tärna bacon och skala och hacka löken och vitlöken fint.
  3. Värm oljan i en kastrull och fräs bacon.
  4. Tillsätt löken, vitlök, kanelstång, saffran, salt och peppar och fräs i 1-2 minuter.
  5. Släng i musslor och fräs runt snabbt i kastrullen.
  6. Tillsätt kokosmjölken och låt den och musslorna göra ett uppkok.
  7. Lägg i räkorna och rör om och koka under lock i cirka 2 minuter.
  8. Servera musselsoppan i skålar med grillat bröd.
15 november 2007

Fler goda recept