Leilas godaste revbensspjäll

Leilas godaste revbensspjäll
Foto: TV4
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas godaste revbensspjäll

12 ingredienser

2 h

Revbenspjäll som är saftiga, smakrika och alldeles underbart goda på julbordet. Revbensspjällen kokas först mjälla och sedan glaseras de i ugnen.

Att förkoka revbensspjäll innan du penslar med glaze och grillar eller ugnsgrillar dem är bästa knepet för att få saftiga och möra revbensspjäll!

Ingredienser

portioner10 - 15
  • 5 kg tjocka revbensspjäll (hela)
  • 1 vitlök
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • salt

Glaze till revbenspjällen

  • 1 dl ketchup
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • ca 4 cm färsk ingefära (stor som en tumme)
  • 2 klyftor vitlök

Gör så här

Koka revbensspjäll

  1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte revbensspjällen något.
  2. Koka revbensspjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de blivit möra och köttet nästan faller av benen.
  3. Tag upp revbensspjällen dem och låt dem rinna lite på ett galler innan de penslas med glaze.

Glasering

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung.
  3. Riv ner ingefära och vitlök i glazen.
  4. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg.
  5. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera gärna revbenspjällen direkt, då är de som saftigast.