Korv med potatis Maroc med gurksallad

Jag älskar korv! Det är den bästa steetfooden. Nu är det ju också så att det finns hur mycket goda korvar som helst att välja bland i affärerna. En bra och snabb vardagsmiddag! /Leila Lindholm

Se Leila göra korv med potatis Maroc med gurksallad!


29 juni 2010
4

Du behöver

  • 600 g goda kryddiga korvar
  • 1,5 kg kokt potatis (av mjölig sort)
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin + extra till garnering
  • flingsalt
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 pkt (200 g) fetaost
  • 1 gurka
  • 1 tsk spiskummin
  • flingsalt
  • 1 msk vitvins vinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Smula sönder den kokta potatisen i stora bitar, i en ugnsfast form.
  2. Strö över kryddor och fetaost i smulor. Ringla över honung och olja.
  3. Rosta potatisen i 200 grader i 15 minuter, stek eller grilla korven.
  4. Skala och skiva gurkan i tjocka skivor.
  5. Strö över kryddor och ringla över vinäger och olja.
Kommentera receptet

Fler goda recept