Korv med potatis Maroc med gurksallad

0 röster
4

Jag älskar korv! Det är den bästa steetfooden. Nu är det ju också så att det finns hur mycket goda korvar som helst att välja bland i affärerna. En bra och snabb vardagsmiddag! /Leila Lindholm

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g goda kryddiga korvar
  • 1,5 kg kokt potatis (av mjölig sort)
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin + extra till garnering
  • flingsalt
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 förp (200 g) fetaost
  • 1 gurka
  • 1 tsk spiskummin
  • flingsalt
  • 1 msk vitvins vinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Smula sönder den kokta potatisen i stora bitar, i en ugnsfast form.
  2. Strö över kryddor och fetaost i smulor. Ringla över honung och olja.
  3. Rosta potatisen i 200 grader i 15 minuter, stek eller grilla korven.
  4. Skala och skiva gurkan i tjocka skivor.
  5. Strö över kryddor och ringla över vinäger och olja.
29 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept