Frutti di mare

1 röst
2

Leila Lindholms recept på frutti di mare - en härlig pastarätt med bläckfisk, musslor och räkor.

Visa mer
2

Du behöver

  • 250 g spagetti
  • 200 g färska räkor
  • 200 g bläckfisk alt. musslor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk socker
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 4 tomater
  • 50 g kapris
  • 1 dl urkärnade oliver
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten.
  2. Hacka vitlöken fint och tärna tomaterna i 1 cm stora bitar.
  3. Hetta upp en panna med olivolja.
  4. Stek räkorna med skal tillsammans med bläckfisk/musslor, vitlök, socker och persilja, cirka 1 minut.
  5. Blanda i tomaterna och kapris, oliver, krydda med salt och peppar.
  6. Koka upp och servera med pasta på ett stort fat.
  7. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.
15 november 2007

Fler goda recept